januari 2022

elipsLife Benelux lid van Verbond van Verzekeraars

Wij zijn trots dat wij vanaf januari 2022 lid van het Verbond van Verzekeraars zijn.

Sinds ons aspirant-lidmaatschap in 2021 hebben wij zelfregulering in onze dagelijkse praktijk en in alle communicatie opgenomen. Na de succesvolle audit zijn we nu volwaardig lid.

Het Verbond van Verzekeraars, een onafhankelijke organisatie die wordt beheerd en gefinancierd door haar leden, behartigt de belangen van particuliere verzekeraars die in Nederland actief zijn. Door in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen verbinden zij de verzekeringssector met de samenleving.

Ruim 95 procent van alle verzekeraars in Nederland is via de Vereniging vertegenwoordigd, evenals herverzekeraars, insurtechs, premiepensioeninstellingen en bedrijven die zich bezighouden met banksparen.

Met onze specifieke kennis, ervaring en expertise kunnen wij een waardevolle bijdrage leveren aan de activiteiten van de Vereniging en profiteren van de inbreng van en interactie met de andere leden.

Door dit lidmaatschap kunnen we enerzijds nu invloed uitoefenen op de discussie over thema's als pensioenrechtcommunicatie, pensioen123, medische acceptatie en verzekerbaarheid van ex-kankerpatiënten. Anderzijds verwachten we meer aandacht in de Haagse en Europese lobby op sociale zekerheid.

Drucken